Prisjetimo se Johna Cleesea u kultnom "Faličnom pansionu"

Radiosarajevo.ba
Prisjetimo se Johna Cleesea u kultnom "Faličnom pansionu"
Legendarni sitcom već više od 40 godina nasmijava gledaoce na malim ekranima koji ne odolijevaju pogledati reprize i uživati u britanskom humoru ovog kultnog serijala.

Serija se prikazivala na BBC-ju u periodu od 1975. do 1979. godine, a kreirao ju je slavni britanski komičar koji je i odglumio Basila Fawltyja.

Ideju za seriju dobio je gostujući s Monty Pythonom u jednom hotelu u Torquayju.

Slavni glumac John Cleese stigao je sinoć u Sarajevo, gdje će mu biti uručeno "Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti u okviru 23. Sarajevo Film Festivala.

Neke od replika iz serije ušle su u historiju.

Iako je teško izdvojiti najbolje scene iz serije koja je i danas popularna, te podjednako zabavlja kao i prije 42 godine, donosimo vam nekoliko videa za koje se može kazati da su zaista najbolji. 

Sigurno da svako ima svoj omiljeni, ali to nije razlog da ne pogledate ove koje donosimo. 

Prisjetimo se odlične serije i nasmijmo se zajedno Basilu, Sybil, Manuelu i ostalima...

Cleese je najpoznatiji po doprinosu i ulogama u humorističkim serijama Leteći cirkus Montyja Pythona i Fawlty towers, te dugometražnim ostvarenjima Monty Python i sveti gral, Brianov život po Monty Pythonu te Riba zvana Wanda.

Osim rada na komedijama, sa sir Antonyem Jayem osnovao je kompaniju za poslovnu obuku Video Arts koja je u periodu od 20 godina proizvela više od 120 trening videa i postala najveća kompanija te vrste u SAD-u.

Osim toga, ovaj glumac je s istaknutim psihijatrom Robinom Skynnerom napisao dvije knjige Kako preživjeti svoju porodicu i Kako preživjeti život koje su postale bestseleri, a u njima se dotiču psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu.

John Cleese gostujući je profesor na Univerzitetu Cornell.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije