Preminuo slavni glumac Rip Torn

Radiosarajevo.ba
Preminuo slavni glumac Rip Torn
Foto: IMDb / Rip Torn

Slavni američki glumac Rip Torn preminuo je u 88. godini.

Torn, koji je u kontinuitetu radio od sredine pedesetih godina prošlog stoljeća, bio je poznat po ulozi u filmu Men in Black, kao i u HBO-ovom The Larry Sanders Showu.

Kako je saopćio njegov menadžer, Torn je preminuo jučer u svom domu u Lakevilleu (Connecticut), no još uvijek nije poznat uzrok smrti. 

Torn je glumio u filmovima, serijama, teatru - glumio je u više od 200 ostvarenja, a osvojio je i Emmy. Nastupao je na Broadwayu više od deset puta, a imao je nominacije za Tony nagradu, kao i za Oskara za sporednu mušku ulogu u filmu Cross Creek. 

Najpoznatiji je, pak, bio po ulozi producenta Artieja u HBO-ovoj seriji, za koju je dobio šest uzastopnih Emmy nominacija, od kojih je jednog i uzeo. Treba reći i da ćemo ga pamtiti po ponašanju zbog kojeg je nekoliko puta završio u zatvoru - upad u tuđe prostorije, nošenje oružja bez dozvole, ali i tuči s glumcima na setu.

Od Torna se opraštaju brojne slavne ličnosti, među kojima su i Will Smith, Seth McFarlane, Tom Greeen, Albert Brooks, Michael McCean...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije