Preminuo Jed Allan, legendarni glumac iz serije "Santa Barbara"

Radiosarajevo.ba
Preminuo Jed Allan, legendarni glumac iz serije "Santa Barbara"
Foto: People / Jed Allan

Glumac Jed Allan, gledateljima najpoznatiji po ulozi C.C.Capwella u legendarnoj sapunici Santa Barbara preminuo je u subotu navečer u 85. godini života.

Strani mediji pišu o smrti popularnog glumca Jeda Allana, koji je publici najpoznatiji po ulogama C.C.Capwella u sapunici Santa Barbara te Rusha Sandersa, Steveovog oca u Beverly Hillsu

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ian Ziering (@ianziering) on

Vijest o smrti na društvenim mrežama objavio je njegov sin Rick Brown, koji je napisao kako je Allan umro mirno u snu, okružen porodicom.

Uloga u sapunici Santa Barbara obilježila mu je karijeru iako je u glumačkom svijetu od rane mladosti. Prvi put se na malim ekranima pojavio 60-ih godina prošlog stoljeća u serijama Love of Life i The Secret Storm, a slavu mu je potom donijela uloga Dona Craiga u dugovječnoj sapunici Days Of Our Lives. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Santa Barbara Fans (@santa_barbara_fans) on

Tu je ulogu igrao punih 14 godina - od 1971. do 1986.

2004. godine preuzima ulogu u seriji General hospital’.

Privatni život obilježio je njegov brak s Toby Brown u kojem je bio od 1958 pa sve do njezine tragične smrti 2001. S Brown je slavni glumac dijelio tri sina, Mitch, Dean i ranije spomenutog Ricka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije