Poznate dame prošetale crvenim tepihom i pozirale fotoreporterima

Radiosarajevo.ba
 Poznate dame prošetale crvenim tepihom i pozirale fotoreporterima
Na otvorenju filmskog festivala u Cannesu mogle su se vidjeti prekrasne glumice i njihove lijepe haljine, te su ove ljepotice jednostavno su svima oduzimale dah.

Filmski festival u Cannesu održava se po 70.  put, a otvoren je sinoć svečanim pojavljivanjem slavnih zvijezda iz svijeta filma i muzike na crvenom tepihu.

Tako su se brojne ljepotice poput Julianne Moore, Monicce Belucci, Elle Fanning, Ume Thurman crvenim tepihom prošetale u svojim prelijepoim haljinama.

Podsjetimo, ovogodišnji festival se održava pod visokim sigurnosnim mjerama. Zabranjeni su i letovi iznad grada, a oko najprometnije ulice Croisette postavljeno je oko 400 betonskih saksija radi prevencije od bilo kakvog napada uz pomoć vozila.

Na nekim područjima su postavljeni i snajperisti. Tokom festivala angažovano je oko 700 članova obezbjeđenja i prvi put su lokalni policajci dobili oružje.

Vojska je preuzela obezbjeđivanje željezničke stanice Cannes i aerodroma Nice. Konstantno će biti praćena i situacija na 550 nadzornih kamera.

Za festival je akreditovano više od 40.000 osoba, a očekuje se da će festival tokom 12 dana posjetiti oko 200.000 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije