Potreseni Gibonni održao dirljiv govor na komemoraciji za Olivera

Radiosarajevo.ba
Potreseni Gibonni održao dirljiv govor na komemoraciji za Olivera

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je komemoracija za Olivera Dragojevića koji je preminuo u nedjelju. Dragojević je svojom muzikom i ljudskim vrlinama ostavio neizbrisiv trag u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj, a bio je cijenjen i izvan granica Hrvatske, piše Jutarnji list.

Komemoraciji su, uz porodicu i prijatelje, prisustvovali hrvatski državni čelnici - predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pjesnik Jakša Fiamengo je istaknuo kako je Oliver Dragojević bio tako velik u svojem poslu da ga nitko ne može nadmašiti. Fiamengo je za Olivera također rekao kako je bio "duhovit čovjek, pun duha i takav će zauvijek ostati".

"Ispratit ćemo te danas na tvoj posljednji put koji ćemo svi pamtiti. Pozdravljam te dragi Olivere ne samo ja nego svi koji su te poznavali i koji te nisu poznavali - svi te pozdravljamo i volimo", naglasio je Fiamengo.

Nikša Bratoš je u ime hrvatske unije muzičara na komemoraciji izrazio sućut Oliverovoj porodici, prijateljima i poštovateljima.

Bratoš je istaknuo kako smo od nedjelje, kada je Oliver umro, svi gubitnici bez obzira, kako se izrazio, ko smo, odakle dolazimo, kojim se poslom bavimo, kojem se Bogu molimo ili ne molimo.

Ocijenio je da je Oliver muzičarima bio svjetionik i putokaz kojim putem krenuti i kako se može istododobno biti i najveći najskromniji, te kako se može uspjeti bez skandala.

Pjevač Zlatan Stipišić Gibonni za Olivera je rekao da je "najslavniji i najveći".

"Oliver je rekao kako je on na svom brodu i kapetan i sluga, ja znam da je mislio na svoj brod, a svi koji smo mu prijatelji znamo da je to istina o svim drugim segmentima života, i o njegovoj muzici i kakav je bio u društvu - prvi a za sebe uvijek zadnji. Ja bi želio reći svome kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za tebe", rekao je Gibonni zaplakavši na pozornici splitskog HNK-a izgovarajući te riječi.

Za vrijeme komemoracije klape su otpjevale nekoliko Oliverovih pjesama, a na višemetarskom video-zidu na pozornici splitskog HNK prikazno je nekoliko videosnimki na kojim Oliver izvodi svoje hitove.

Komemoracija je završena višeminutnim pljeskom u čast Olivera te su prisutni zapjevali njegov bezvremenski hit "Vjeruj u ljubav", piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije