"Alo, Alo": Portret “Posrnule djevice s velikim grudima” oborio rekorde

Radiosarajevo.ba
"Alo, Alo": Portret “Posrnule djevice s velikim grudima” oborio rekorde
PrtScr / Gruber sa slikom fiktivnog umjetnika Van Clompa

Portret “Posrnule djevice s velikim grudima” ('The Fallen Madonna With The Big Boobies') iz legendarne serije “Alo, Alo”, prodan je na aukciji za 15.000 funti.

Slika fiktivnog umjetnika Van Clompa, bila je jedan od središnjih rekvizita u popularnoj seriji, koja je i danas omiljena u Bosni i Hercegovini, a portret je uveliko nadmašio početni iznos, piše Mirror.

Više od deset godine, slika na kojoj je obnaženi lik žene iza koje se vidi neki planinski krajolik, visjela u jednom dnevnom boravku u Midlandsu.

Aukcijska kuća East Bristol Auctions, koja ju je ponudila na prodaju, nije očekivala da će portret “Posrnule djevice s velikim grudima” dostići cifru od 15.000 funti.

Vlasnik koji je sliku kupio od producenta serije po završetku snimanja, na početku je tražio 5.000 funti.

Iako nisu otkrili ima kupca, iz aukcijske kuće su potvrdili da je slika otišla kolekcionaru iz Francuske.

"Kupac je na telefonu okupio čitavu njegovu porodicu, i mogli smo čuti oduševljenje kada se čuo konačni udarac da je slika prodata upravo njemu", kaže Andrew Stowe, aukcionar na East Bristol Auctionsa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije