Porodica Olivera Dragojevića upozorila: Ne pokušavajte zaraditi na njemu

Radiosarajevo.ba
Porodica Olivera Dragojevića upozorila: Ne pokušavajte zaraditi na njemu
Arhiv / Oliver Dragojević
Porodica Olivera Dragojevića obratila se na Facebook stranici svima koji pokušavaju ili bi mogli pokušati zaraditi na imenu legendarnog pjevača.

"Porodica Olivera Dragojevića ovime se obraća javnosti, kao i svima koji u njegovu čast žele organizirati bilo kakva događanja ili njegovo ime i umjetničko stvaralaštvo koristiti za svoje, ili potrebe svojih firmi.

Vesna se oprostila od supruga Olivera riječima koje će vas rasplakati 

Pjesmom, pljeskom i bakljadom hiljade ljudi ispratilo Olivera Dragojevića

Ovime želimo skrenuti pažnju na to da se na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, a posebno na temelju Uredbe Europske Unije br. 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. aprila 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, svako neovlašteno korištenje i obrada osobnih podataka smatra protupravnim", započinje saopćenje koje su objavili početkom septembra.

"Primijećeno je da postoje tendencije korištenja imena Olivera Dragojevića u razne komercijalne svrhe, u kontekstu koji citirani Zakon i Uredba EU smatra protupravnim.

U vidu odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka, a podredno i odredbi Zakona o obveznim odnosima, ljubazno Vas molimo da osobne podatke gospodina Olivera Dragojevića, posebno uključujući njegovo osobno ime, ne koristite u svrhu promocije, marketinga, koncerata, priredbi i ostalih sličnih događaja bez prethodnog pisanog odobrenja njegove porodice, budući da umjetnička vrijednost njegovog imena predstavlja kako osobnu vrednotu za njegovu porodicu tako i neizostavni dio cjelokupne hrvatske muzičke baštine", piše u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije