Policija identificirala ubicu američkog repera Nipseyja Husslea

Radiosarajevo.ba
Policija identificirala ubicu američkog repera Nipseyja Husslea
Foto: You Tube / Reper Nipsey Hussle

Policija je identificirala osumnjičenog za ubistvo repera Nipsey Hussle u Los Angelesu.

Naime, riječ je o Ericu Holderu, čija je fotografija objavljena na službenom Twitter profilu policije u tom gradu. 

Podsjetimo, američki rep muzičar Nipsey Hussle, rođen kao Ermias Joseph Ashedom, ubijen je u noći između nedjelje i ponedjeljka u Los Angelesu 33. godini. Kako tvrde izvori s mjesta zbivanja, u repera je ispaljeno šest metaka, a u trenutku nesreće, pored njega se nalazila njegova četverogodišnja kćerka.

Zastrašujući detalji ubistva repera Nipsya: Ubice nisu pazile ni na djecu

Američki rep muzičar Nipsey Hussle, rođen kao Ermias Joseph Ashedom, ubijen je u noći između nedjelje i ponedjeljka u Los Angelesu 33. godini. Kako tvrde izvori s mjesta zbivanja, u repera je ispaljeno šest metaka, a u trenutku nesreće, pored njega se nalazila njegova četvorogodišnja kćerka.

Prema podacima policije, on i još dvojica muškaraca ranjeni su u pucnjavi koja se dogodila jutros oko 3.20 ispred Hussleove radnje "Marathon store".

Iz policije je tada rečeno medijima da se traga za muškarcem u dvadesetim godinama, za koga se sumnja da je prišao Ermiasu i otvorio vatru, a potom pobjegao u automobilu kojim je upravljala neidentifikovana žena.

Nezvanični izvori su prenijeli da se radi o obračunu kriminalnih bandi i da je Ermias bio povezan sa Kripsima. Naime, on se i na Facebooku izjašnjavao kao posvećeni član Rolling sixty kripsija, ulične bande koja je osnovana u Los Angelesu sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Da je imao neprijatelje reper je sam potvrdio. On je svega nekoliko sati prije nesreće postavio twvit: "Imati neprijatelje je blagoslov".

On je i ranije govorio o tome.

"Odrastao sam u kulturi bandi. Živjeli smo u ratnoj zoni, gde su ljudi umirali u blokovima. Svi su postali pomalo otporni na to", izjavio je 2018. godine u jednom intervjuu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije