Pogledajte trailer za film o Jokeru, koji je razljutio vjerne fanove

Radiosarajevo.ba
Pogledajte trailer za film o Jokeru, koji je razljutio vjerne fanove
Foto: Rotten Tomatoes / Joaquin Phoenix napravio je izgledao čudo

Joaquin Phoenix, ako je vjerovati konačnom traileru za novog Jokera, bit će, čini se, najmračniji DC-jev film dosad.

Konačni trailer objavljen je uoči premijere filma u Veneciji, a, kako vidimo, Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) je muškarac koji se bori da pronađe svoje mjestu u Gothamu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Neko ko je želio postati slavni komičar ipak će steći slavu, ali na puno, puno mračniji način...

Redatelj Todd Phillips ispričao je priču o Jokeru, najvećem Batmanovom neprijatelju, kao mračnu studiju o jednom karakteru, a film ima oznaku "R" zbog velikog nasilja, uznemirujućeg ponašanja, dijaloga i seksa. 

"Nismo pratili ništa iz stripa i zato će fanovi biti mnogo ljuti. Napisali smo svoju verziju priče kako je stvoren Joker i to je ono što je meni zanimljivo. Mi, zapravo, ne pričamo priču o Jokeru, već priču o muškarcu koji je to postao", kazao je Phillips. 

Phoenix, koji je do sada uspješno izbjegavao filmove o strip junacima, objasnio je da ga je upravo ta "nijansa" privukla ovom projektu, ali najvjerniji fanovi već prilično bjesne na društvenim mrežama...

Treba naglasiti i da je ono što se izdvaja od svega upravo Phoenix, čija gluma prevazilazi sva očekivanja i ako nešto digne ovaj film u status "kultnih" bit će tu upravo njegov prikaz Jokera.

U filmu, osim Phoenixa, glume i Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Marc Maron i Brian Tyree Henry.

Joker u kina dolazi 4. oktobra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije