Počelo snimanje filma Pjera Žalice o zadnjim danima mira u Sarajevu

Anadolija
Počelo snimanje filma Pjera Žalice o zadnjim danima mira u Sarajevu
Foto: Radiosarajevo.ba / Pjer Žalica

U Sarajevu je u subotu počelo snimanje novog filma Pjera Žalice, radnog naziva "Koncentriši se, baba", koji govori o zadnjim danima mira u Sarajevu.

U filmu glume Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Seksan, Admir Glamočak, Dženita Imamović Omerović, Branislav Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija.

Scenarij i režiju potpisuje Pjer Žalica, a u autorskoj ekipi su i snimatelj zvuka Predrag Doder, šminku potpisuje Lamija Hadžihasanović Homorac, kostimografiju Sanja Džeba, scenografiju Sanda Popovac, a direktor fotografije je Almir Đikoli.

Film govori o zadnjim danima mira u Sarajevu, ali to niko još ne shvata ozbiljno. Isto tako, u kući na brdima pored grada, broje se i posljednji dani porodice koja se raspada uz samrtnu postelju majke.

Film će se snimati do polovine novembra u Villi Atelier, nekadašnjem ljetnikovcu sarajevske porodice Despić i ateljeu kiparke Ive Despić.

U Sarajevu je u subotu počelo snimanje novog filma Pjera Žalice - undefined

Obala Art Centar : U Sarajevu je u subotu počelo snimanje novog filma Pjera Žalice

Film "Koncentriši se, baba" produciraju Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

Projekt Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) fokusira se na reditelje iz Jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije