Najteža bitka / Pjevačica Tajči ofarbala se u roze da bi pomogla teško bolesnom suprugu

21. 04. 2017. u 14:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Još od februara traje životna drama za porodicu poznate pjevačice koja je bila jedna od ikona bivše Jugoslavije.

Tatjana Matejaš Tajči, udata Cameron, danas je majka trojice sinova i supruga producenta, živi u Americi, muzički je aktivna na način da priređuje mnoštvo humanitarnih koncerata za crkvenu zajednicu koji ljudima ulijevaju nadu i daju motivaciju.

Nedavno se porodica Cameron našla pred teškim životnim ispitom . Njenom suprugu Matthewu Cameronu dijagnosticiran je rak pluća koji je u međuvremenu metastazirao. Liječnici su mu rekli da mu je ostalo još samo 12 mjeseci života.

Kada su saznali za tešku dijagnozu, Tajči i Matthew su putem svojih društvenih mreža uputili apel svima da im pomognu u sakupljanju sredstava za liječenje teško oboljelog supruga. Na stranici GoFundMe objavili su da se nalaze u teškoj finanijskoj situaciji uzrokovanoj visokim troškovima liječenja, zamolili su sve koji su u mogućnosti da angažiraju Tajči za koncerte, da to urade.

Od februara do danas, uspjeli su osigurati sredstva za nabavku skupih lijekova, ali borba traje i dalje.

"Pomisao da bi moj 11-godišnji sin Blais mogao ostati bez oca me dotukla. Plakao sam danima i odlučio boriti se za svoj život", napisao je Matthew. Ipak, pokušava voditi koliko toliko normalan život i odlaziti na posao u studio. 

Za Tajči je svaki dan novi izazov. Svoja iskustva supruge koja se bori za svog muža, dijeli s hiljadama obožavatelja koji je prate putem društvenih mreža. Tako je nedavno u svom videodnevniku govorila o neophodnosti prilagođavanja promjenama u životu, a to je upravo ono što se njoj sada dešava.

Na kraju videa, prikazala je i proces farbanja kose u roze boju, a na pitanje zašto, Tajči odgovara da je to samo jedan od načina da dokaže sebi da se ne boji promjena.  

NEMA KOMENTARA