Pjevačica Tajči ofarbala se u roze da bi pomogla teško bolesnom suprugu

Radiosarajevo.ba
Pjevačica Tajči ofarbala se u roze da bi pomogla teško bolesnom suprugu
/ Tajči nakon farbanja "s razlogom"
Još od februara traje životna drama za porodicu poznate pjevačice koja je bila jedna od ikona bivše Jugoslavije.

Tatjana Matejaš Tajči, udata Cameron, danas je majka trojice sinova i supruga producenta, živi u Americi, muzički je aktivna na način da priređuje mnoštvo humanitarnih koncerata za crkvenu zajednicu koji ljudima ulijevaju nadu i daju motivaciju.

Nedavno se porodica Cameron našla pred teškim životnim ispitom . Njenom suprugu Matthewu Cameronu dijagnosticiran je rak pluća koji je u međuvremenu metastazirao. Liječnici su mu rekli da mu je ostalo još samo 12 mjeseci života.

Kada su saznali za tešku dijagnozu, Tajči i Matthew su putem svojih društvenih mreža uputili apel svima da im pomognu u sakupljanju sredstava za liječenje teško oboljelog supruga. Na stranici GoFundMe objavili su da se nalaze u teškoj finanijskoj situaciji uzrokovanoj visokim troškovima liječenja, zamolili su sve koji su u mogućnosti da angažiraju Tajči za koncerte, da to urade.

Od februara do danas, uspjeli su osigurati sredstva za nabavku skupih lijekova, ali borba traje i dalje.

"Pomisao da bi moj 11-godišnji sin Blais mogao ostati bez oca me dotukla. Plakao sam danima i odlučio boriti se za svoj život", napisao je Matthew. Ipak, pokušava voditi koliko toliko normalan život i odlaziti na posao u studio. 

Za Tajči je svaki dan novi izazov. Svoja iskustva supruge koja se bori za svog muža, dijeli s hiljadama obožavatelja koji je prate putem društvenih mreža. Tako je nedavno u svom videodnevniku govorila o neophodnosti prilagođavanja promjenama u životu, a to je upravo ono što se njoj sada dešava.

Na kraju videa, prikazala je i proces farbanja kose u roze boju, a na pitanje zašto, Tajči odgovara da je to samo jedan od načina da dokaže sebi da se ne boji promjena.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije