Peti nastavak u franšizi "Indiana Jones" stiže 2019. godine

Radiosarajevo.ba
Peti nastavak u franšizi "Indiana Jones" stiže 2019. godine
EPA / Harrison Ford
Službeno je potvrđeno kako peti nastavak u franšizi Indiana Jones stiže 2019. godine, a u njemu će, kao i u prethodnim, glumiti Harrison Ford.

Iako izgleda prilično sjajno za svoje godine, nije naodmet podsjetiti kako slavni glumac Harrison Ford ima 75 godina, što znači da će za dvije godine, kad bi se u kinima trebao pojaviti peti nastavak o Indiani Jonesu, biti na pragu osamdesete.

Tačan službeni datum premijere petog filma o Indiani Jonesu je 19. juna 2019. U pitanju je jedna od najdugovječnijih i, do prošlog filma, najomiljenijih franšiza.

Prvi film Indiana Jones i otimači izgubljenog kovčega u kinima je bio 1981, prije 36 godina.

Drugi nastavak Indiana Jones i ukleti hram režiseru Stevenu Spielbergu najmanje je drag, iako je u njemu glumila Kate Capshaw s kojom se vjenčao 1991.

Peti nastavak u priči o avanturističkom arheologu Indiani Jonesu bit će prvi snimljen u vlasništvu Disneyja. George Lucas bit će izvršni producent, no na scenariju trenutno radi David Koepp.

"Duboko sam uronio u materijal. Sve što ću reći je da će biti mnogo vanzemaljaca, frižidera obloženih olovom, a sve će se završiti smrću Indiane Jonesa", našalio se Koepp na račun prethodnog i publici najmanje dragog nastavka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije