Pjesma "Igra bez granica" koju je otpjevao Proeski nije bila namijenjena njemu

Radiosarajevo.ba
Pjesma "Igra bez granica" koju je otpjevao Proeski nije bila namijenjena njemu
0 / Toše Proeski
Pjesma "Igra bez granica", koju je tragično preminuli Toše Proeski otpjevao samo nekoliko mjeseci prije smrti, bila je pjesma koja je definitivno obilježila karijeru ovoga makedonskog slavuja.

Iako su mnogi pokušavali objasniti skrivene poruke u njoj, misleći kako opisuje život pjevača, istina je da pjesma uopće nije bila namijenjena mladom pjevaču.

"To je pjesma koju sam napisao prije nego što sam i upoznao Proeskog. Jednu ili dvije godine prije nego ju je Toše otpjevao, sreo sam producenta Nikšu Bratoša, koji je sarađivao i Tošom, i rekao mu kako imam pjesmu koju ne želim dati nikome, već je želim otpjevati sam premda je upropastio, ali da mi besplatno pomogne da je sredim. Pitao je kako se zove, rekao sam mu Igra bez granica i on je pristao odmah", priča Miroslav Drljača Rus, autor pjesme, prenosi Index.hr.

Nikad zaboravljeni Toše Proeski i "Zajdi, zajdi"

"Nakon nekog vremena, dok smo se zajedno vozili autom, Toše počne kopati mojim CD-ovima tražeći pjesme za koje je čuo da ne želim davati drugima i prva koju je našao bila je Igra bez granica. To je bio kraj. Rekao je kako je to pjesma za njega i da niti ne sanjam o tome da je pjeva neko drugi", dodaje Rus.

Kada su stigli u studio s tom pjesmom, mnogi su govorili kako je pjesma teška za njega i da je još uvijek premlad.

"Kada je otpjevao pjesmu svi su bili oduševljeni. Otpjevao ju je iz prve i nakon toga me povukao sa strane zabrinut kako je zvučao. Rekao sam mu da ju je otpjevao bolje nego što sam je ja napisao", prisjeća se Rus tragično preminulog pjevača i njegovog nevjerojatnog glasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije