Oproštajni koncerti: Nakon 12 godina poklonici Bijelog dugmeta dobili odštetu

Radiosarajevo.ba
Oproštajni koncerti: Nakon 12 godina poklonici Bijelog dugmeta dobili odštetu
Ljubitelji muzike sjećaju se pompezno najavljenih Oproštajnih koncerta Bijelog dugmeta u junu 2005. godine.

Tada je kultna rok grupa održala tri koncerta – u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu – a tek ovih dana stavljena je tačka na posljednji nastup.

Naime, koncert održan na beogradskom Hipodromu 28. juna 2005. godine provlačio se godinama po sudu. Razlog: Ozvučenje je bilo loše i neadekvatno, zbog čega je 39 posjetilaca tužilo organizatore.

Na kraju su gledaoci dobili spor: Na ime odštete dobit će po hiljadu dinara, koliko su platili ulaznicu, i to sa zateznom kamatom za sve godine unazad pišu beogradske Novosti

Spor je trajao punih 12 godina, a održano je više od 30 ročišta. Prva presuda bila je u korist organizatora koncerta Music Star Productiona. Na ponovljenom suđenju ustanovljeno da posjetioci, ipak, nisu mogli dobro da čuju muziku iako su platili kartu za koncert. 

Zanimljivo da je tužbu podnijelo 150 od 220.000 gledalaca na beogradskom Hipodromu, ali su mnogi izgubili strpljenje i odustali. Najupornijih 39 posjetilaca dobilo je satisfakciju...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije