On je rasplakao Šabana: Pjevač iz Bihaća se oprostio od legende dirljivom porukom

Radiosarajevo.ba
On je rasplakao Šabana: Pjevač iz Bihaća se oprostio od legende dirljivom porukom
PrtScr / Elvin Crnkić iz Bihaća oduševio žiri, a posebno Šabana Šaulića

Mladi pjevač Elvin Čavkić iz Bihaća što je odličnom intepretacijom pjesme „Otac“ prije više od tri godine natjerao na suze Šabana Šaulića, koji je jučer preminuo nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj, oprostio se od legende narodne muzike dirljivom.

Ljubitelji Šabanovog lika i djela kažu kako je u svaki svoj stih unosio srce i dušu, a uz njega su plakali milioni fanova.

No, danas se prisjećamo epizode u kojoj se Šaban našao na drugoj strani, kad je njega neko rasplakao glasom. Desilo se  to tokom takmičenja srbijanskog showa Zvezde Granda u oktobru 2015. godine.

„Uspomena za cijeli život! Beskrajno sam počašćen prije svega prilikom da stanem i zapjevam pred ovolikom ljudskom veličinom kao što je Šaban Šaulić. A na to sve beskrajno sam ponosan na sebe jer sam doslovno svakim svojim nastupom dobio glas podrške i divne komentare najboljeg pjevača narodne muzike ikada. Do kraja života ću pamtiti svaki komentar i svaki nastup pred kraljem narodne muzike! Hvala ti za sve“, napisao je Čavkić.

Snimka je dosad pogledana čak 6,5 miliona puta, a i ispod nje brojni Šaulićevi fanovi opraštaju se od njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije