Frajer i po: Jason Momoa izveo ratnički ples na premijeri Aquamana!

Radiosarajevo.ba
Frajer i po: Jason Momoa izveo ratnički ples na premijeri Aquamana!
Foto: EPA-EFE / Jason Momoa

Filmske premijere uvijek djeluju tako glamurozne - svjetla, crveni tepih i toalete, fanovi i fotografi koji "hvataju" fotografije...to je jedno veliko slavlje u kojem ekipe slave mjesece, a nekad i godine teškog rada.

No, premijera Aquamana djelovala je, bar u jednom segmentu potpuno drugačije, kada je zvijezda filma Jason Momoa, zajedno s ekipom, prijateljima i obitelji, poveo haku, tradicionalni ratnički ples maorske kulture (Novi Zeland). Ovaj glumac je s Havaja, a, iako je haka novozelandski ples, posljednjih godina našao je mjesto i u havajskoj kulturi, gdje se naziva ha'a.

Momoa je, svojim izgledom i stavovima, osvojio srca fanova nakon sad već kultne - iako kratkog vijeka - uloge Khala Droga u seriji Igra prijestolja, a, kako navode prve kritike, nakon Aquamana tek ćemo se zaljubiti u njega.

Aquaman je već napravio žestok pljusak u Kini, gdje je zaradio rekordnih 25 miliona dolara na box officeu, već prvog dana. Rotten Tomatoes dao mu je ocjenu "svjež", na IMDB-u je ocijenjen sa 8.1, a kritičari su saglasni da je ovo najbolji DC-jev superherojski film od The Dark Knighta.

Radnja filma donosi priču o Arthuru Curryju (Jason Momoa) koji polazi na avanture kako bi otkrio i svoje porijeklo, ali i specijalni trozubac koji vlasniku daje moć da kontrolira Sedam mora. 

Aquaman možete gledati u Sarajevu u Cinema Cityju, a detalje možete pronaći OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije