Premijera filma Južni vetar: Publika sjajno prihvatila akcioni triler

Radiosarajevo.ba
Premijera filma Južni vetar: Publika sjajno prihvatila akcioni triler
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Detalj sa premijere filma Južni vetar
Srbijanski akcioni triler Južni vetar, redatelja Miloša Avramovića, većeras je premijerno prikazan u  multiplexu Cinema City.  Publika je odlično prihvatila film a sve je ispraćeno velikim aplauzom.

U Srbiji je ovaj film pravi hit i njega je u prvoj sedmici prikazivanja pogledalo 150.000 ljudi. Film će po svemu sudeći postati hit i u Bosni i Hercegovini. 

Glumac Miloš Biković je rekao da je uživao igrajući lik Petra Maraša, te da je uloga bila veliki izazov. Pobrao je brojne simpatije, a tome smo mogli svjedočiti i sinoć kada je bila prava "pomama" za fotografiju s glumcem i kratki razgovor. 

Nakon što je premijera završena glumačka ekipa i autori ovog filma dobili su višeminutni aplauz, čime je Sarajevo potvrdilo da je riječ o vrhunskom filmskom izdanju. 

Ukratko o filmu: 

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni Car, dobro radi. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.

Premijeri filma prisustvovali su reditelj Avramović i glumci Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Slaviša Čurović, Aleksandar Gligorić i Miloš Petrović Trojpec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije