Objavljeno još imena za prvo izdanje Graden of dreams festivala

Promotivni tekst
Objavljeno još imena za prvo izdanje Graden of dreams festivala
Foto: Garden of Dreams / Garden of Dreams u Sarajevu

Nakon fantastične reakcije publike na prva imena hedlajnera dolazećeg festivala Garden of Dreams, dolaze nam nova iznenađenja. Kultne lokacije glavnog grada Bosne i Hercegovine, u noći od 21. do 23. juna, biće pretvorene u festivalske zone, a donijeće neke od najboljih imena iz domena elektronske muzike. Interesovanje za Festival raste iz dana u dan, a prvi Garden of Dreams ističe se u vrhu ljetnih, turističkih atrakcija glavnog grada.

Trodnevni festival audio – vizuelne umjetnosti u bašti Historijskog muzeja, na brdu Hum i u Domu mladih donosi još mnogo novih imena. Fantastičnoj postavi predvođenoj Leharom, OXIOM, dvojcem After Affair, DJ Jasminom, G. Eddom, Kristijanom Molnarom i drugim, pridružiće se Jeremy Olander, Regal, Eric Cloutier, Ilija Djoković, Roof AW i Forniva.

JEREMY OLANDER DJ set in The Lab LA

Jeremy Olander dobro je poznato ime ljubiteljima progressive muzike. Talentirani Jeremy dolazi iz Švedske, a odavno je proglašen nasljednikom kultnog Erica Prydz-a i Deadmau5-a. Njegov zvuk je jedinstven, jer je spoj deep-a, progressiva uz prizvuke ritmičnog techna. Uz njega na Garden of Dreamsu nastupiće i njegov kolega Eric Cloutier, poznat u berlinskim, njujorškim i detroitskim klubovima. Prisutan na sceni skoro dva desetljeća, Eric publici pruža nezaboravan doživljaj vodeći je kroz posebnu dimenziju. "Potpuno se isključim, svi moji problemi nestanu i stvarno samo uđem u potpuno drugačiji svijet u koji želim da uvedem druge. Euforija, ili ako želite – potpuni nestanak stvarnosti.", objasnio je u jednom intervjuu ovaj karizmatični DJ.

Eric Cloutier Boiler Room Berlin DJ Set

Jedan od najcjenjenijih mladih producenata i DJ-eva današnjice Gabriel Cassina, poznatiji kao Regal, prednjači na tehno sceni od 2012. godine. Ovaj mladi umjetnik italijanskog porijekla, trenutno je stacioniran u Španiji, ali je u Berlinu proširio svoj umjetnički profil i uključio se u tehno na međunarodnom nivou. Jedan je od najmlađih Španaca koji su ikada nastupali u Berghainu, a nastupao je i u legendarnim klubovima kao što su Tresor, Mondo i Factory 010.

Regal | Boiler Room Tbilisi: KHIDI

Ilija Djoković nije nepoznato ime sarajevskoj, ali i regionalnoj publici. Iako je eksperimentisao sa mnogim vrstama, na kraju je shvatio da je elektronska muzika njegov fah. Njegov talent prepoznale su zvijezde kao što su Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun i mnogi drugi. Pored navedenih na sceni Bašte Snova nastupiće i ekipa Roof AW koja je nedavno proslavila drugu godišnjicu rada. Nastali su sredinom 2017. godine u Mostaru kao klupska platforma posvećena elektronskoj muzici i promoviranju, domaćih i ino artista, u jedinstvenom i unikatnom tonu zabave. Pridružiće im se i Forniva, bosanskohercegovački DJ i producent poznat po melodičnim i groovy setovima. Njegovu muziku podržava i holandska superzvijezda Eelke Klein, te Ame, Black Coffeea i Guy J koji su u vrhu elektronske muzike već godinama. Podršku će dati i Vanyano, tuzlanski DJ i producent, čije su trake vrtili veliki Hernan Cattaneo i Nick Warren, vodeći DJ-evi progressive muzike, kao i legendarni Carl Cox.

Cijena karte za sva tri dana festivala iznosi 59 KM i može se kupiti preko servisa kupikartu.ba, na svim njihovim prodajnim mjestima i u Articoolisan shopu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije