Objavljen trailer za nastavak jednog od najstrašnijih filmova svih vremena

Radiosarajevo.ba
Objavljen trailer za nastavak jednog od najstrašnijih filmova svih vremena
PrtScr / Nastavak priče Isijavanje

Steven King je 2013. godine javnosti predstavio roman Doctor Sleep i objasnio da je riječ o nastavku kultne priče The Shining (Isijavanje) koju je proslavio Jack Nicholson 1980. godine u istoimenom filmu kultnog redatelja Stanleyja Kubricka.

Doktor Sleep, odnosno dječak Danny Torrance iz Isijavanja, u ovom je filmu četrdesetogodišnjak koji pati od istih demona alkoholizma i nasilja koji su opsjedali i njegovog oca. Torrence počinje koristiti svoj dar kako bi komunicirao s umirućima u lokalnom hospicijskom centru, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upozna mladu djevojku Abru, koja također ima “sjajne” moći.

Ewan McGregor je u ulozi doktora Sleepa, Rebecca Ferguson je Rose the Hat, a Kyliegh Curran Abra. U ostalim ulogama su Carl Lumbly, Zahn McClarnon, Emily Alyn Lind, Bruce Greenwood, Jocelin Donahue, Alex Essoe i Cliff Curtis. Redatelj filma je Mike Flanagan koji je ujedno napisao i scenarij prema knjizi Stephena Kinga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije