Oskarovac Ben Kingsley glumi zločinca u filmu o ratu u BiH

Radiosarajevo.ba
Oskarovac Ben Kingsley glumi zločinca u filmu o ratu u BiH

Novi film poznatog glumca Bena Kingsleya - Obični čovjek ( An Ordenary Man) danas će imati premijeru u kinima širom SAD.  Riječ je o trileru o ratu u Bosni i Hercegovini.

Malo koji glumac može se pohvaliti takvom lepezom uloga od indijskog pacifiste Ghandija do srpskog ratnog zločinca Ratka Mladića, kao što je to Ben Kingsley, piše ugledni list Los Angeles Times.

Kako je objavljeno uoči premijere, Kingsley u glavnoj ulozi glumi generala, inspirisanog ratnim zločincem Ratkom Mladićem, piše Film Journal International.

ben-kingsley-obicni-covjek22.jpg - undefined

Ben Kingsley u novom filmu  Foto: YouTube

Brad Silberling potpisuje režiju i scenario filma. Radnja filma Ordinary man  tiče generala koji nema imena i kojeg jednostavno oslovljavaju sa General.  General je odgovoran i optužen za ratni zločin nakon čega postaje bjegunac i ne želi da se preda. On je sumnjičav, paranoidan i okružen je masom saradnika koji su odlučni da ga zaštite iako im on ne pokazuje nikakve znakove zahvalnosti.

Film je sniman u Beogradu, a kako je najavljeno, radnja filma odvija se u BiH.

ben-kingsley-obicni-covjek3.jpg - undefined

General bježi od svojih zločina    Foto: Teaser Trailer

Više o filmu možete pogledati ovdje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije