Novi hit „Niko“ Amela Ćurića o kojem javnost priča danima!

Radiosarajevo.ba
Novi hit „Niko“ Amela Ćurića o kojem javnost priča danima!
Oficijelni vizual / Amel Ćurić

Bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić sinoć je predstavio novu pjesmu i spot"Niko". Naime, Ćurić je mjesecima predano radio na novoj pjesmi i spotu, koju je najavio nesvakidašnjom kampanjom na društvenim mrežama. Njegove kolege i prijatelji iz javnog života objavljivali su storije na Instagramu u kojima govore "Amel Ćurić, niko", bez ikakvog objašnjena ili najave o čemu se tačno radi.

„Mislim da su ovakva vrhunska pjesma i kvalitetan tim dobitna kombinacija kada je riječ o ovom projektu. Na prvo slušanje, pjesma me oduševila. Ima jaku emociju, a s druge strane, jako je pljevljiva i svi koji su je imali priliku čuti rekli su da je ovo jedna od najboljih pjesama koje su snimljene u zadnjih nekoliko godina. „Niko“ je već izazvala reakcije ljudi, i prije premijere, zbog zanimljive kampanje koju je osmislio moj tim SalesForce, kojem se zahvaljujem na podršci. Veliko hvala i kolegama koje su podržale cijelu priču i na društvenim mrežama snimile kratki video govoreći samo „Amel Ćurić, niko“, izjavio je Amel.

Javnost se danima pitala koji je povod ovakvih mnogobrojnih objava, a Amel nam otkriva da su ga često pitali i da li je u svađi sa nekima od kolega ili je neka šala u pitanju.

Kampanju i novu pjesmu podržali su naši poznati sportisti Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Damir Džumhur, Amel Tuka, Asmir Begović i Emir Spahić, ali i druge poznate ličnosti kao što su Aleksandar Radojičić, Mirza Selimović, Džejla Ramović, Ilma Karahmet, Ana Bavrka, Nives Celzijus, Matko Knešaurek i mnogi drugi.

Pjesmu „Niko“ za Amela je napisao Armin Šaković, a muziku su radili zajedno Amil Lojo i Šaković.

„Glavnu ulogu u spotu igra manekenka Aleksandra Stojković, koja je mnogima vjerovatno poznata iz reklama sa velikim zvijezdama, među kojima je i fudbaler Ronaldinjo. Videospot je radio Dario Radusin iz Zagreba, sa kojim sam već sarađivao na pjesmi „Kost“. Snimali smo na više lokacija u Hrvatskoj i BiH, a zahvalio bih se i našim momcima iz HudHudPro koji su pomogli u snimanju nekoliko scena.“, dodao je Ćurić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije