Drama / Novi film o James Bondu je, kažu, 'uklet': Nova nesreća na snimanju!

04. 06. 2019. u 21:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Već od ranije 'ukleti' novi film o Jamesu Bondu obilježio je još jedan događaj koji dovodi u pitanje njegovo dovršenje.

Tri silovite eksplozije su u ponedjeljak odjeknule na setu i u potpunosti prekinule snimanje, a pritom su ozlijeđeni neki članovi ekipe te je oštećen inventar, piše The Sun.

Nesreća se dogodila u čuvenom Pinewood studiju u engleskom Buckinghamshireu.

Jedna osoba je navodno ozbiljno povrijeđena nakon eksplozije koja je uništila dio krova i barem pet projekcijskih platna u kompleksu koji je vrijedan više miliona  funti. Na člana tima ekipe koja snima film pao je dio opreme.

Na setu filma se testiralo rekvizite potrebne za scenu eksplozije u laboratoriju kada se dogodio spomenuti incident.

Jedan od izvora je komentirao:

"Zavladao je potpuni kaos. Dogodile su se tri velike eksplozije i raznesen je dio krova i neka projekcijska platna koja su se nalazila na pozornici. Vatrena kugla je trebala nakon eksplozije proći preko prostora na kojem se snima. Tada je nešto pošlo po zlu", piše The Sun.

"Dogodile su se tri jake eksplozije, jedna za drugom i jedan od članova ekipe je ležao na podu izvan zgrade nakon što je zadobio ozljede. Začulo se 'bang, bang, bang'. Sve je tamo sad u totalnom neredu", kazao je izvor, piše Jutarnji.

POčetkom maja, snimanje 25. filma o agentu Jamesu Bondu ponovo je stopirano jer je glavni glumac Daniel Craig povredio članak.

Do povrede je navodno došlo tokom samog snimanja na Jamajci, a morao je i na operaciju.

Ovaj film od samog starta prati drama: dugo se postavljalo pitanje da li će pedesetjednogodišnji glumac uopšte i tumačiti lik agenta 007, a jednom prilikom je čak istakao kako bi radije isekao sebi vene nego reprizirao tu ulogu. Međutim, ipak se predomislio i potpisao ugovor za još jedan film…

NEMA KOMENTARA