Novi broj magazina za bh. dijasporu Pangea

Fena
Novi broj magazina za bh. dijasporu Pangea
Mreža bosanskohercegovačkih studenata i akademika u Njemačkoj (NBSAD e.V.) objavila je novi broj online magazina Pangea s ciljem povezivanja studenata i akademika bh. porijekla koji studiraju ili imaju već završen studij u Njemačkoj.

Magazin je medij za bh. dijasporu putem kojeg predstavljaju dobre studente i profesionalce, koji su uspješni u raznim profesijama u namjeri da i druge motiviraju na taj način.

Također, predstavljaju informacije iz poduzetništva i ekonomije u namjeri povezivanja Njemačke i BiH, ali i druge oblasti. Sadržaj magazina je dostupan na njemačkom i bosanskom jeziku.

U novom broju predstavljene su prirodne i turističke ljepote BiH, kao što je Prokoško jezero.

Također, predstavljeni su i uspješni ljudi iz BiH koji rade van granica svoje države. Među njima je i Amil Hota koji je kao izbjeglica došao u Austriju, a sada je uspješan biznismen u Njemačkoj. Za novi broj govorio je o svom putu i planovima za budućnost.

U novom broju o svojoj doktorskoj temi ''Nova elita - migranti u politici'' govorio je Damir Softić, naučni saradnik na Univerzitetu u Berlinu.

U intervjuima su predstavljeni putevi uspješnih žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije