"Ništa mu nisam zamjerila": Supruga Tome Zdravkovića otvorila dušu

Radiosarajevo.ba
"Ništa mu nisam zamjerila": Supruga Tome Zdravkovića otvorila dušu
Foto: Blic.rs / Gordana Zdravković

Nedavno je navršeno 28 godina otkada je preminuo Toma Zdravković, a njegova supruga Gordana prisjeća se kako je izgledao život sa pjevačem. Ona se nakon njegove smrti vratila u Kanadu, gdje živi i njihov sin Aleksandar.

Toma Zdravković: Čovjek koji nam je dao dušu svoju

"Naš susret se dogodilo u Torontu sasvim slučajno. Toma je pjevao u nekoj kafani, ja sam tada bila jako mlada i voljela sam pjesmu i kafanu. Odatle je sve počelo, a nakon toga smo se vjenčali i živjeli zajedno do njegove smrti", kaže Gordana i dodaje:

"Kad dođem u Srbiju uvijek mislim da ću se sresti sa njim. Dok ne dođem na njegov grob ne mogu da shvatim da ga stvarno nema više."

Nije mu zamjerala što je bio zaljubljive prirode.

"Meni to nije smetalo, vjerovatno jer je on svuda pronalazio inspiraciju i sretao mnoge žene. Uopšte ne sumnjam da se zaljubljivao mnogo puta, jer je bio takve prirode. Recimo pjesma Danka bila mi je jako draga, a kad sam upoznala Danku onda mi je bila još draža", kaže Tomina supruga i objašnjava kako je njihov brak opstao sve te godine:

"Sve njegove gluposti, ali i lijepe stvari, to je bio on. Stvarno je bilo nemoguće tu nešto promijeniti. Ponekad sam samo htjela da mu pomognem u određenim situacijama, ali nikad mu nisam nešto branila ili se svađala, već sam samo govorila: 'proći će to, pusti, ako si se zaljubio odljubićeš se', i to je sve išlo kroz šalu. Vjerovatno je tu bilo svega, ali sam ga ja gledala kroz drugu stranu", rekla je Gordana, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije