Nick Gordon, osuđen za ubistvo kćeri Whitney Houston, pronađen mrtav

Radiosarajevo.ba
Nick Gordon, osuđen za ubistvo kćeri Whitney Houston, pronađen mrtav
Foto: EPA / Nicko Gordon i Bobbi Kristine Brown

Nick Gordon, koji je osuđen za smrt svoje djevojke Bobbi Kristine Brown, inače kćeri jedinice američke pop legende Whitney Houston, pronađen je mrtav, rekao je u srijedu njegov odvjetnik za France Presse.

Joe Habachy, advokat Nicka Gordona, nije želio otkriti okolnosti smrti svog klijenta, piše Jutarnji.hr.

„Uprkos svim nevjerojatnim iskušenjima s kojima se Nick zadnjih godina borio, mogu iskreno reći da se jako trudio ostati uzdignute glave i trijezan te da je iskreno i iznad svega htio u sreći i zdravlju živjeti sa svojom porodicom“, rekao je.

Daily mail pak piše da je Gordon preminuo nakon niza srčanih udara koje je dobio na Novu godinu kao posljedicu predoziranja.

Podsjetimo, Bobbi Kristina Brown je umrla u julu 2015. u 22. godini života pošto je uzela „toksičan koktel“ koji joj je spravio njen momak Nick Gordon i od kojeg je izgubila svijest. Nick Gordon (30) joj je zatim gurnuo glavu u kadu s hladnom vodom zbog čega je dobila oštećenje mozga.

Patolozi nisu mogli utvrditi je li bila riječ o ubistvu iz nehata ili s predumišljajem. Obdukcijom je utvrđeno da je Bobbi Kristina Brown prije smrti konzumirala alkohol, morfij, kokain i marihuanu.

Objavljeni rezultati obdukcije Bobbi Kristine Brown

Gordon je 2016. godine osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 36 miliona dolara koje je morao isplatiti djevojčinim skrbnicima. U tužbi koju su oni podnijeli se navodi da je Gordon na dan njene smrti vikao na nju jer je bio ljubomoran te da je prije toga cijelu noć proveo vani uzimajući kokain i pijući alkohol.

Majka Bobbi Kristine Brown, Whitney Houston pronađena je mrtva u kadi u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu 2012. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije