Neobična saradnja: Poslušajte kako zvuči kada zapjevaju Let 3 i Tereza Kesovija

Radiosarajevo.ba
Neobična saradnja: Poslušajte kako zvuči kada zapjevaju Let 3 i Tereza Kesovija
Screenshot / Tereza Kesovija i Let 3

Mrle i Prle iz kontroverzne muzičke skupine Let 3 ''oživljavanje'' kompozicije Sam u vodi s albuma Two Dogs Funcking iz 1989. godine uradili su u duetu sa, vjerovali ili ne s divom hrvatske muzičke scene - Terezom Kesovijom!

Unatoč "zlatnoj dobi" koju uživa u svojim ranim osamdesetima, naime, ima jednako divan i moćan glas, a očigledno je krasi i mladenački duh željan eksperimentiranja i novih iskustava, piše Slobodna Dalmacija.

Tereza se uključila u projekt revivala dramatične kompozicije haotičnog teksta "letovaca" u kojemu "ribe laju" a telefoni su "tamni".

O saradnji s Kesovijom, veličanstvenom i također pomalo osebujnom umjetnicom koja je odavno ušla u anale estradnih hronika, na pjesmi koju će najvjerovatnije premijerno uživo izvesti na proslavi Antivalentinova u Boćarskom domu u Zagrebu u februaru, Mrle se već izjasnio u superlativima.

"Fenomalno! Svaka čast Let 3 Tereza je svojom interpretacijom ovu pjesmu podigla na višu razinu ... sada je ovo već ušlo u vječnost...", Prije svega veliko poštovanje za Terezu a i otišla je još bar jedan stepenik više u muzici. Volim!!!", "Impresivno. Poštovanje umjetnici koja ruši barijere. Bravo Tereza! Svaka čast Let 3!", samo su neki od komentara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije