Narcis Vučina opet na sceni: Cohenovska balada Mačka na prozoru

Radiosarajevo.ba
Narcis Vučina opet na sceni: Cohenovska balada Mačka na prozoru
PrtScr / Narcis Vučina

Narcis Vučina, poznati kantautor i autor mnogobrojnih hitova, "bosanski Paul Simon", kako ga je kritika znala nazivati, ponovo se vraća na scenu. Ovaj put sa albumom Mačak u prozoru, koji je prije nekoliko dana promoviran u Kopenhagenu, gdje autor živi posljednjih tridesetak godina.

Oni koji se sjećaju, pamte ga po fenomenalnom hitu Čisti zrak, a surađivao je s najvećim imenim ex -yu scene poput Duška Trifunovića, Seida Memića Vajte, Jadranke Stojaković ... Napisao je i pjesmu Mojoj dragoj BiH, a jedan od radova s kojima je, definitivno, ostao u srcima i ušima publike je pjesma koju izvodi Crvena Jabuka – Jazz.ba.

Prvi singl s novog albuma je, ljubavno – protestna balada nazvana – "Između" Prepoznatljivi cohenovski stil pjevanja, topao glas, i svježa produkcija, su glavne značajke ove pjesme u kojoj se čuju nepatvoreni aktivizam i humanizam. Ekskluzivno, evo i prve strofe i refrena, a tu je i spot koji je uradio Amel Bektaš. Sam Vučina je producirao album, distributer je danski Gateway Music, a izdavač NCB, najznačajnija i najveća izdavačka kuća u Skandinaviji. Tekst pjesme odmah “udara” ravno u srce, a počinje ovako:

"Između svjetskih super lopina/ i naših domaćih štetočina/između čekića i nakovnja/ između smo ti i ja. Između ljevice i desnice/između sumnjivih aktivista/između Istoka i Zapada/između smo ti i ja. / Mi lebdimo u bestežinskom prostoru/ k'o reklamni šareni balončići/mi živimo u otvorenom zatvoru".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije