Neno Murić predstavio spot i pjesmu: Inspirirao ga Toše Proeski

Radiosarajevo.ba
Neno Murić predstavio spot i pjesmu: Inspirirao ga Toše Proeski
Foto: PR com / Neno Murić

Neno Murić predstavio je spot za pjesmu “Ti si ono najbolje”, koja je nastala prije nekoliko godina, a koja je inspirisana muzikom Tošeta Proeskog. Simbolično, na dan godišnjice smrti makedonskog pjevača, koji je bio i ostao miljenik publike u cijelom regionu, Murić je u njegovu čast odabrao da premijera spota, koji autorski potpisuje Safet Hadžimusić, bude baš danas.

"Nakon Tošetovog odlaska osjetila se velika praznina u muzičkom smislu. Svi su ličili jedni na druge, i taj nedostatak njegove muzike bio je nezamjenjiv. U to vrijeme na društvenim mrežama sam pratio koliko su ljudi patili za njim, molili Boga da nije istina to što su čuli, javno mu pisali tužne stihove. Sve me to ponukalo da napišem tekst koji će govoriti o odlasku voljene osobe, zamišljajući da se aranžman i muzika urade tako da podsjećaju na ono što je radio pokojni Toše, kojeg sam dobro poznavao. Bio je sjajan čovjek i veliki pjevač. Sigurno jedan od najvećih na našim prostorima", kaže Neno Murić.

Muziku i aranžman za “Ti si ono najbolje” uradio je Azur Jahić.

"Spot je vrlo jednostavan. Naglasak je stavljen na emociju, izraze lica koje lomi tuga, samoću koju niko ne voli, te sjetu koju ona donosi. Ova pjesma je svojevrsna zahvala čovjeku koji je svojom muzikom i ponašanjem inspirisao generacije", zaključuje Murić.

Pogledajte spot za "Ti si ono najbolje"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije