Vječno će živjeti u pjesmama: Najveći hitovi legendarnog pjevača

Radiosarajevo.ba
Vječno će živjeti u pjesmama: Najveći hitovi legendarnog pjevača
Britanski pjevač George Michael umro je u svom domu u Oxforshireu u 53. godini, objavili su u nedjelju britanski mediji.

Pop superstar koji je u karijeri prodao 100 miliona nosača zvuka umro je mirno, a u njegovoj smrti nema sumnjivih okolnosti, potvrđeno je iz policijskih izvora.

"S velikom tugom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George preminuo mirno u svom domu tokom božićnog razdoblja. Njegova porodica moli za poštivanje privatnosti u ovim emocionalno teškim trenucima", objavio je pjevačev publicist.

George Michael, pravim imenom Georgios Kyriakos Panayiotou, rođen je u Londonu, a na muzičku scenu probio se kao član dua Wham! (s Andrewom Ridgeleyjom), čiji su singlovi i prvi album poharali top liste 1983. godine. S drugim albumom osvojili su i SAD, pri čemu je hit Wake Me Up Before You Go-Go bio prvi na top listama Britanije i SAD-a, a Careless Whisper u čak 25 zemalja.  

U solo karijeru krenuo je 1987. izdavši album Faith, koji se u svijetu prodao u 20 miliona kopija. Ukupno je zabilježio sedam pjesama na broju jedan na britanskoj top-listi i osam na broju jedan Billboardove liste u SAD-u.

U tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je brojne muzičke nagrade - tri Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, tri American Musical Awards i dva Grammya.

Michaelova smrt još je jedna u nizu smrti zvijezda koje su se dogodile u, za ljubitelje muzike, nesretnoj 2016. godini. Ove godine napustili su nas i David Bowie, Leonard Cohen, Prince, Glen Frey, sir George Martin, Keith Emerson i Greg Lake.

Ovo su samo neki od vječnih hitova koje je iza sebe ostavio George Michael i koje sigurno nikada nećemo zaboraviti:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije