Najneobičnije takmičenje: Ko će bolje odglumiti orgazam u čast Meg Ryan

Radiosarajevo.ba
Najneobičnije takmičenje: Ko će bolje odglumiti orgazam u čast Meg Ryan
Foto: YouTube / Printscreen

Krici odglumljenog orgazma odjekivali su njujorškim restoranom Katz's koji je nesvakidašnjim takmičenjem obilježio 30. godišnjicu filma "Kada je Harry sreo Sally", zapamćenog po kultnoj sceni snimljenoj upravo u tom ugostiteljskom objektu.

Katz's je takmičenje priredio u petak, pozivajući sve one koji žele da se oprobaju, da sjednu za sto i pokušaju da imitiraju glumicu Meg Ryan, koja je čuvenu scenu snimila prije 30 godina.

Restoran, popularan među Njujorčanima otkako je otvoren 1888. godine, poslije filma je postao popularno odredište turista.

Muškarci i žene, koji su poželjeli da se takmiče, bili su pozvani da snime svoju verziju scene i da je postave na internet, a zatim da pričekaju da "influenseri" na društvenim mrežama odaberu pobjednika, koji će biti poznat sljedeće sedmice, prenosi B92.

Među takmičarima je, u petak, bila je i 31-godišnja Schona Mogan, srednjoškolska profesorica iz Fort Loderdejla na Floridi, koja je svojim "krešendom" zaradila aplauz u prepunom restoranu.

U takmičenje nije uvrštena i rečenica koju u filmu izgovara sredovječna žena, dok posmatra Sali kako fingira orgazam, pa naručujući svoje jelo, kaže konobaru:

"Uzeću isto što i ona", a koja je uvrštena u 100 najboljih filmskih citata.

Lik Sally, koga je u filmu tumačila tada mlada glumica Meg Ryan, odglumi orgazam pošto njen partner Harry, koga je igrao glumac Billy Crystal, počne samouvjereno da tvrdi da žene sa njim nikada nisu glumile orgazam, i da bi on zbog toga sigurno znao da prepozna razliku između ženske glume i stvarnog uživanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije