Muzej u Parizu otvorio svoja vrata nudistima - goli obilazili eksponate

Radiosarajevo.ba
Muzej u Parizu otvorio svoja vrata nudistima - goli obilazili eksponate
Twitter / Impresije nakon prve nudističke posjete muzeju

Muzej savremene umjetnosti  u Parizu, koji se nalazi u blizini Ajfelovog tornja, u populatnoj Palati Tokyo  (Palais de Tokyo), odlučio je da bude prvi  u Francuskoj koji  je otvorio svoja vrata nudsitima.

Procjenjuje se da samo u Francuskoj ima oko dva i pol miliona ljudi koji prakticiraju nudizam - boravak na čistom zraku bez odjeće.

Naravno, nudistima je bio obezbijeđen poseban termin, kako se ne bi miješali s ostalim posjetiteljima - to bi moglo biti neprijatno iskustvo za obje strane.

Prema navodima naturističkih aktivista, događaj, kojem je prisustvovalo oko 160 sledbenika pokreta, predstavlja "prekretnicu u jednoj od prestonica kulture u svijetu, javile su svjetske agencije. 

"Način života nudista je da budu goli. Kultura je dio našeg svakodnevnog života i ovo je za nas posebna prilika", rekao je direktor za komunikacije Udruženja nudista u Parizu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije