Maksim Mrvica uz pomoć Game of Thronesa probudio slavenske bogove

A. Si.
Maksim Mrvica uz pomoć Game of Thronesa probudio slavenske bogove
PrtScr / Detalj iz spota

Zima dolazi, a s njom i najnovija verzija poznate kompozicije iz ultra popularnog TV serijala Game of Thrones (Igra prijestolja), koji je ove godine, nakon osam sezona i na žalost miliona fanova, (pomalo i neslavno) završio.

Naim, jedna od najprepoznatljivijih stvari vezanih za ovu seriju jeste muzika iz njene uvodne špice, koju je napisao genijalni Ramin Djawadi.

A sad nam, iz matične Hrvatske, svjetski poznati kompozitor i pijanista Maksim Mrvica šalje svoju fantastičnu izvedbu navedene kompozicije prepunu srednjovjekovnih melodija i drame ispraćene vrhunskim video snimkom, režiranog baš na isti način kao i serijal napisan po knjigama Georgea RR Martina.

Da bi izvedba bila što autentičnija, spot je sniman na istoj lokaciji gdje je snimana i serija. Na UNESCO-voj zaštićenoj tvrđavi u Šibeniku, sjedi Maksim u svom stilu za starim, oronulim klavirom, a oko njega se pojavljuju stari paganski bogovi.

Pet bogova starih Slavena - Svarog, Vesna, Crnobog, Morana i Radogost, pojavljuju se u specifičnim odorama, a, da bi ugođaj bio potpun, bubnjarski kvintet koji prati Maksima obučen je u crne odore s kapuljačama preko lica.

Iako je Maksim ovu kompoziciju već izvodio na svojim nastupima, ovaj spot će ljubiteljima ovog muzičkog žanra, a posebno fanovima serije, biti jedno novo, vrhunski urađeno osvježenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije