Machina, ODE i Zoster imaju ubitačnu novu pjesmu

Radiosarajevo.ba
Machina, ODE i Zoster imaju ubitačnu novu pjesmu

Tuzlanski duo Machina, na veliko iznenađenje publike i bez ikakve najave, objavio je novi singl "Seksi Šaman" koji predstavlja saradnju s gostima iz grupa ODE iz Chicaga i mostarskim Zosterom.

Tako "Seksi Šaman" predstavlja harmoniju autentičnog stila i individualne različitosti svih učesnika koji su radili na pjesmi. Bend Machina čine Tony Mahagony i Edvard Vulgarius, porijeklom iz Tuzle. Svirajući u metal bendovima "Parricide" i "Remembrance", pola svijeta i deceniju kasnije, u njemačkom Leipzigu, dvojac počinje eksperimentisati sa zvukom i pisati na maternjem jeziku.

Iz tuzlanskog benda kažu da su na pjesmi "Seksi Šaman" radili duže vrijeme. U početnim fazama kreiranja pjesme Machina je sarađivala s Robertom Palošem, gitaristom benda ODE. Potom im se na vokalima pridružio Robertov brat, Davor Paloš, a na bas gitari gostuje Ellio Taggart, također član benda ODE. Na snimanju pjesme radio je muzički producent Nikola Dokić, ujedno i druga gitara benda ODE. U tom dijelu kompletna priča postaje prekookeanska, jer se projektu pridružuje i klavijaturista mostarskog Zostera Adis Sirbubalo koji i sam ima zajedničku historiju s bendom ODE, čiji je bio član od 2009. do 2013. godine.

U međuvremenu dio vokalnih dionica preuzima i karizmatični pjevač Zostera Mario Knezović i tako pjesma dobija svoj konačan oblik. Mastering pjesme rađen je u studiju "The Boiler Room", a radili su ga Collin JordanNikola Dokić
Video spot za pjesmu nastao je kroz saradnju s talentovanim pozorišnim kolektivom "Silent Theatre Company" iz Chicaga, a snimili su ga Krysz Piotrowski i David Holcombe. Uređivanje konačnog videospota radio je Davor Paloš.

Kompletan kreativni proces ovog projekta, kako njegovi akteri tvrde, bio je nezaboravno iskustvo i zadovoljstvo koje nesumnjivo može jasno da se čuje i vidi iz finalnog proizvoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije