Ekskluziva / Laka objavio spot za pjesmu "Ostarih"

15. 03. 2019. u 10:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares:142

Laka i Mirela objavili su novi singl pod nazivom „Ostarih“.

Pjesma je premijerno bila emitovana 15.marta u jutarnjoj emisiji Radija Sarajevo, dok će TV premijera biti upriličena na BHT-u, u emisiji „Konačno petak“.

Autor teksta i muzike je kao i uvijek Laka, dok mu je pri aranžmanu pomogao Matko Gaće (bubnjar u Lakinom bendu) koji potpisuje i miks pjesme.
Ovog puta Laka i Mirela su odlučili snimiti spot u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, a za režiju je bio zadužen Edvin Kalić sa kojim uspješno sarađuju već nekoliko godina.

Još od evrovizijskog nastupa Laka je postavio sebi zadatak da sa svakom pjesmom i spotom pomjera vlastite granice i donosi inovativan i maštovit zvuk i sliku na domaću muzičku scenu. Također, njegovi tekstovi uvijek nose puno ozbiljnije životne poruke nego što se to čini na prvo slušanje. Tako pjesma „Ostarih“ govori o tome da ako ne uradimo stvari koje želimo odmah, možda neće biti vremena da ih uradimo ikada više.

U ovoj godini Lakini i Mirelini fanovi će imati priliku da ih uživo slušaju i gledaju širom regije, a prvi nastup dogovoren je već za 19. april kada će ovaj omiljeni dvojac, u pratnji izvrsnog benda, zasvirati u Banjoj Luci na Run&More vikendu. 

Laka – OSTARIH
Muzika i tekst: Elvir Laković Laka
Vokali: Elvir Laković Laka, Mirela Laković Lela
Aranžman: Elvir Laković Laka, Matko Gaće
Mix: Matko Gaće
Mastering: Matej Gobec
Video: Edvin Kalić
Video assistant: Emina Smaka
Makeup: Maja Talović

Tagovi: Laka pjesma spot

KOMENTARI (1)