Kritičari: Nova Nemoguća misija najbolji akcijski film u posljednjih 10 godina?

Radiosarajevo.ba
Kritičari: Nova Nemoguća misija najbolji akcijski film u posljednjih 10 godina?
BBC / Tom Cruise

Krajem prošle sedmice u kina je stigao novi nastavak filma Nemoguća misija (Mission: Impossible – Fallout) u kojem Tom Cruise riskira i udove i život kako bi nas zabavio.

Nemoguća Misija: Razilaženje je šesti nastavak akcione franšize koju ovaj put režira Oscarovac Christopher McQuarrie. Tri godine nakon zadnje Nemoguće misije, Tom Cruise se vraća ulozi Ethana Hunta, dok ostatak glumačke ekipe čine Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby...

U novom nastavku Nemoguće misije, Ethan Hunt (Tom Cruise) i njegov tim MMF-a (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) zajedno sa saveznicima (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan), nađu se u utrci s vremenom kada misija krene po zlu. 

Prema pisanju kritičara, piše popularni filmski site Rotten tomatoes, franšiza je novim nastavkom preporođena, a moguće je da smo dobili i najbolji akcijski film u posljednjih deset godina.

Na njihovoj stranici, ovaj film trenutno predvodi po ocjenama.

Najbolje je ne otkriti vam srž same radnje, ali vrijedi naglasiti da ukoliko ste priželjkivali dva i po sata akcije, vratolomija i slično - uživat ćete u filmu. U filmu će jednako uživati i oni koji revnosno prate franšizu, ali i oni koji su Ethana Hunta upoznali prvi put. 

Film u Sarajevu možete gledati u Cinema Cityju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije