Konačno otkriveno hoće li novi James Bond biti žena

Radiosarajevo.ba
Konačno otkriveno hoće li novi James Bond biti žena
Foto: IMDb / Daniel Craig kao James Bond

Sljedeći James Bond možda neće biti bijelac, ali definitivno neće biti ni žena, prenosi New York Post.

Puno se nagađalo o tome hoće li u najnovijem dijelu serijala o poznatom agentu glavnu ulogu preuzeti žena, ali od toga neće biti ništa.

„On može biti bilo koje boje kože, ali je definitivno muškarac“, kaže producentica Barbara Broccoli.

Tom je izjavom demantirala sve tračeve koji su kružili u posljednje vrijeme o tome da bi Jane Bond mogao biti sljedeći film o poznatom agentu 007. Broccoli i njen polubrat, Michael Wilson, kažu i da nisu ograničili sebe na traženje isključivo bijelog Britanca, kako je najpoznatiji špijun na svijetu do sada izgledao. Ovom izjavom ostavili su mjesto za Idrisa Elbu koji je već dugo favorit za zamjenu Daniela Craiga.

„Vi mislite o njemu kao o Britancu iz Commonwealtha, ali Britanija je vrlo raznoliko mjesto“, kaže Wilson.

Govoreći o tome da su oni „čuvari ovog lika koji svoju odgovornost shvaćaju ozbiljno“, Broccoli je rekla i da bi zaista voljela vidjeti jakog, ženskog špijuna, samo ne u ulozi Jamesa Bonda.

„Vjerujem da možemo kreirati nove likove za žene, jake ženske likove. Nisam osobito zainteresirana za to da napravim muški lik i onda pozovem ženu da ga igra. Mislim da žene mogu biti mnogo zanimljivije od toga“, dodaje Broccoli.

Craig, koji je 2015. godine rekao da bi radije „prerezao vene“ nego što bi se vratio na ekrane kao posebni agent, sada kaže kako se vratio „ponovno uzbuđen“ da snimi svoj posljednji film o Bondu, „zahvaljujući dugoj stanci“.

Broccoli kaže da je sada u „totalnoj nevjerici“ da će Craig odustati nakon što bude prikazan i 25. dio franšize: „Nema vremena za umiranje“.

„Prihvatila sam sve što je Daniel rekao, ali još uvijek sam u nevjerici. To je jako traumatično za mene“, zaključuje Broccoli.

Direktor filma Nema vremena za umiranje, Cary Joji Fukunaga, kaže da će biti teško naći zamjenu za pedesetjednogodišnju zvijezdu, ma koliko pažljivo birali.

„Razgovarali smo o tome tko bi mogao biti sljedeći Bond i zaključili smo da bi moglo potrajati godinama dok ne nađemo adekvatnog čovjeka“, kaže Fukunaga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije