Koja nostalgija: Ovo je trenutno najgledaniji video na Balkanu na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Koja nostalgija: Ovo je trenutno najgledaniji video na Balkanu na Facebooku
PrtScr / YU Rock misija

YU rock misija bio je projekt podrške Bobu Geldofu, koji se borio za gladne u Africi, sastavljen od muzičara iz svih republika bivše SFRJ, koji su snimili pjesmu Za milion godina, a čija je akcija kulminirala koncertom "Live Aid" 13. srpnja 1985.

Elita rock i pop muzičke pozornice svih republika bivše SFRJ zajedno je formirala "Aid" bend, nazvan YU Rock Misija. Bend je snimio pjesmu i odgovarajući muzički spot.

U sastavu su bili izvođači: hrvatski muzičari Marina Perazić, iz sastava Denis & Denis, Aki Rahimovski, vođa sastava Parni valjak, Massimo Savić; bh. glazbenici Željko Bebek, bivši pjevač rock sastava Bijelo dugme, Zdravko Čolić; Peđa D' Boy; srbijanski glazbenici Oliver Mandić; Momčilo Bajagić-Bajaga, vođa sastava Bajaga i instruktori; Slađana Milošević i mnogi ostali poznati glazbenici.

U ovoj pjesmi, solo dionicu na gitari odsvirao je makedonski glazbenik Vlatko Stefanovski iz sastava Leb i sol

Na Facebook stranici Duško Radović nedavno je objavljen ovaj spot koji je za kratko vrijeme pregledan više od milion puta i dobio je epitet najgledanijeg videa na Balkanu na Facebooku.

Uživajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije