Jesmo li za malo filmskog boks-spektakla: Rocky i Ivan Drago u filmu Creed II

Radiosarajevo.ba
Jesmo li za malo filmskog boks-spektakla: Rocky i Ivan Drago u filmu Creed II
Foto: NME.com / Stallone i Lundgren

Objavljen je novi trailer za film Creed II (nastavak priče o Rockyju), a fanovi su prilično oduševljeni jer smo vidjeli da se i omiljeni negativac, Rus Ivan Drago (Dolph Lundgren) definitivno vraća, prvi put nakon filma Rocky IV.

Nakon objave prvog trailera u junu, kada smo vidjeli prve naznake novog protivnika Adonisa Creeda (Michael B. Jordan) - riječ je o Victoru Dragi (da, sin Ivana Drage!) - fanovi su s posebnom pažnjom čekali nove informacije o nastavku.

Za one koji se ne sjećaju, u čevrtom i najuspješnijem dijelu Rockyja, Ivan Drago, ruski bokser, u meču ubija Apolla Creeda - Adonis je njegov sin kojeg u prvom Creedu trenira Rocky Balboa (Sylvester Stallone) - a injekcijama napumpani Drago završi na patosu ringa nakon što ga Rocky na kraju nokautira.

U novom Creedu tako se fajtaju Adonis i Victor (Florian Munteanu), a u nastavk se vraća i Bianca (Tessa Thompson), Adonisova djevojka.

Čini se da će i ovaj film biti poput vožnje zabavnim parkom - u traileru vidimo lepezu emocija, i bijes i sreću i nadu i osvetu, a Rocky je odlučan da Adonis ne završi kao njegov otac. 

Film izlazi 21. novembra, a, do tada, pogledajte trailer:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije