Jedan od rijetkih: Zašto Oliver Dragojević nikad nije nastupio u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Jedan od rijetkih: Zašto Oliver Dragojević nikad nije nastupio u Srbiji
Facebook / Oliver Dragojević (Official Facebook)
Oliver Dragojević 2013. godine nastupao je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu i Tuzli te je tom prilikom dao izjavu za jednu domaću televiziju te otkrio zašto nikad nije htio nastupati u Srbiji.

"Ne želim sam sebe prevariti. Postoji rečenica: 'Nikad ne reci nikad', ali mi se čini da neke stvari koje sam si zacrtao u životu nisam nikad iznevjerio", rekao je tad Oliver. 

Dvije godine kasnije u intervjuu za Ekskluzivu malo je više otkrio o toj svojoj odluci.

"Nemam namjeru bilo što talasati. To je moj stav i, kako sam i rekao, ostao sam dosljedan sebi. Da nastupim u Srbiji, izdao bih svoje principe i stavove. Znam da moje kolege to rade samo zbog novca, a mene ni to ne zanima. Ostajem pri svome stavu, i ne vidim tu ništa neobično ili čudno. Dolazili su razni menadžeri, nudili sile novca, ne smijem ni reći kolike su to cifre, ali sve sam odbio. 

Imam princip. Nema to veze s politikom ili političarima. Imam svoj stav od početka raspada Jugoslavije i neću ga se odreći. Dolazi publika iz Srbije na moje koncerte u Hercegovinu, Sloveniju, bili su u Sarajevu prije nekoliko godina, dolaze u Hrvatsku. Srećem te ljude i ispričamo se, fotografiramo se. U Srbiji imam publiku, ali oni me mogu doći slušati bilo gdje, tako da nema razloga za brigu", rekao je tada.

Podsjećamo, Oliver Dragojević je preminuo u nedjelju 29. jula u 5 sati u splitskoj bolnici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije