Izlaze novi Mumijevi: Pogledajte kako će izgledati "dotjerani" dragi likovi

Radiosarajevo.ba
Izlaze novi Mumijevi: Pogledajte kako će izgledati "dotjerani" dragi likovi
Foto: Moomins.com / Dotjerani likovi iz Doline Mumijevih

Kad sunce zađe, mrak te snađe, Mumi...Mumi Dom zove, nudi ti snove, hej, Mumi...

Sjećate se ove pjesmice?

Ako je vaš odgovor da - sljedeća vijest mogla bi vas prilično razveseliti.

Naime, kako je objavljeno na stranici Moomin.com (što je zvanična stranica crtanog filma koji mi znamo kao Mumijevi), uskoro na male ekrane dolazi modernizirana, dotjerana verzija crtanog filma Dolina Mumijevih.

Sjećanje: Zašto se prvi poslijeratni crtić u BiH zvao Mumijevi, a ne Mumini?

 

Nova verzija dolazi nam početkom sljedeće godine, u Finskoj u februaru, a nakon toga i u druge zemlje. 

Kako obećavaju, bit će ovo nova-stara obiteljska fantazija, koja će obradovati sve fanove Mumijevih, ali i novu publiku. Očekuje nas trinaest epizoda koja će trajati po 22 minute i koje će nam donijeti novi pogled na svijet autorke Tove Jansson.

U timu koji stvara nove Mumijeve jeste i Osakrovac Steve Box, nagrađivani John Woolley, zatim Mark Huckerby, Nick Ostler i Marika Makaroff. Seriju producira Gutsy Animation, kompanija iz Helsinkija. Glasove će, u britanskoj verziji, posuditi slavni Taron Egerton (Mumi - kojem je u našoj verziji glas dao Admir Glamočar), Rosamund Pike (Mumi mama - glas u našoj verziji dala Nada Đurevska), Matt Berry (Mumi tata - glas dao Senad Bašić) i Kate Winslet (Gospođa Filijonk).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije