Ivica Dačić na komemoraciji stranačkom drugu: Valter je besmrtan

Anadolija
Ivica Dačić na komemoraciji stranačkom drugu: Valter je besmrtan
/ Anadolija
Batu poznajem cijelog svog života. Dok sam bio mlađi, poznavao sam ga kao junaka brojnih filmova, heroja kojem su se svi divili.

To je rekao predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na komemoraciji preminulom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, koju je organizovala SPS, čiji je član bio i Živojinović. 

"Kao mnogi iz moje generacije, i ja sam ponekada želio da budem kao Bata, hrabar, neustrašiv, pravedan, plemenit, čovjek koji pomaže drugima, osoba koju drugi cijene, vole i kojoj se dive. Kasnije kada sam ga upoznao i počeo da se družim sa njim, vidio sam da je Bata, ne samo to što je predstavljao na filmskom platnu, nego i mnogo više", rekao je Dačić obraćajući se okupljenima u Domu sindikata. 

Dodao je da se Bata Živojinović nije trudio da se dopadne drugima, niti je volio da se prema njemu ophode kao prema velikoj filmskoj zvijezdi. 

"On je bio čovjek sa svim svojim vrlinama i manama, ali čovjek kojeg su hiljade, pa i milioni ljudi u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji, obožavali i ophodili se prema njemu kao svjetskoj zvijezdi filma, jer on to i jeste. Prikazivanje njegovih filmova u Kini ga je učinilo mitom, a Bata i jeste mit danas kada se od njega opraštamo", naveo je Dačić. 

Upućujući posljednji pozdrav "najvećem jugoslovenskom i srpskom glumcu svih vremena", Bati Živojinoviću, Dačić je pozvao sve prisutne da ga isprate aplauzom, ne plačući, i dodao: 

"Nije bilo jednog čovjeka koji se nije oglasio povodom Batine smrti. To je još jedna potvrda da život čovjeka traje dok traje sjećanje na njega. Mi ćemo imati čega da se sjećamo dugo, dugo godina i imaćemo čime da se ponosimo. Valter ne može da umre. Valter je besmrtan." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije