Hrvatski branitelji nisu dali Bajagi da pjeva u Karlovcu

Radiosarajevo.ba
Hrvatski branitelji nisu dali Bajagi da pjeva u Karlovcu
/ Bajaga
Nakon glasina da je Bajagin koncert na Danima piva u Karlovcu otkazan zbog pobune branitelja, reagirale su i gradske vlasti.

Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini. Štaviše, nije bilo ni neformalnih zahtjeva da se otkaže Bajagin nastup, piše KAportal.hr.

Tu informaciju je izjavila dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić.

Ona je navela da, s obzirom na to da su kružile informacije po gradu u vezi s Bajaginim koncertom, su tražili da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje, posebno hrvatskih branitelja i da se vidi što se u tom konceptu može napraviti, rekla je Navijalić i potvrdila da se razgovaralo s Festom “kao što smo razgovarali i s braniteljima” i to “da se vidi programska shema i zatvori koncept”.

Inače je članica povjerenstva za organizaciju ove manifestacije i kaže da nije ništa novo da se izvođači mijenjaju i pred same Dane piva.

"Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su dane smjernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva. O Danima piva se inače puno raspravlja pa mislim da je i ovo priča o kojoj valja raspravljati", izjavila je Navijalić.

Upitana kako to da programski koncept nije bio sporan kada je objavljivan, odgovorila je da se manja pažnja posvećivala izvođačima, veća konceptu.

Smatra da je nađeno dobro rješenje i da kvaliteta izvođača neće biti narušena, podsjeća da nije bilo nikakvih problema oko prošlogodišnjeg nastupa S.A.R.S.-a, te da treba otvarati prostor mladim izvođačima s međunarodne razine u Karlovcu.

Odgovarajući na pitanje zašto je Bajagin koncert problem 2018., a nije bio, dvaput, 2011., Navijalić je izjavila:

"Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo promatrati cijelu ovu situaciju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije