Glumca iz filma 'Južni vetar' optužili za milionsku krađu

Radiosarajevo.ba
Glumca iz filma 'Južni vetar' optužili za milionsku krađu
FOTO: Facebook / Goran Šušljik: Optužen za prevaru

Producent "Korena" i glumac Goran Šušljik, navodno je falsifikovao fakture i ugovore za film "Južni vetar", a reditelj Miloš Avramović podnio je krivičnu prijavu protiv poslovnog partnera zbog prevare u okviru koje je prisvojio više od osam miliona dinara, piše "Kurir".

Taj novac bio je namijenjen za realizaciju projekta i bio je dodijeljen za snimanje "Južnog vetra" od Filmskog centra Srbije.

Cijela prevara je, piše "Kurir", otkrivena kada je Avramović preko svoje firma "Režim" od Šušljikove firme "Eye to eye", zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS-a, a koja nisu potrošena na snimanje filma. Tada je saznao da je Šušljik preko svoje firme opravdao skoro cjelokupan iznos dobijenog novca.

Reditelj je potom dostavio dokaze i krivičnu prijavu protiv Šušljika Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. U prijavi se vidi da je glumac navodno FCS-u ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore sa nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeni dio novca namijenjenog za film "Južni vetar".

U međuvremenu, Šušljik se oglasio i potvrdio za Tanjug da je Miloš Avramović podnio je krivičnu prijavu protiv njega, a i iz Filmskog centra Srbije, koji je finansijer Avramovićevog ostvarenja, kažu da je sudski postupak u toku.

"U ovom momentu samo znam da me je vlasnik firme 'Režim' tužio i sa svojim advokatom analiziram situaciju u kojoj se nalazim", kazao je "Tanjugu" Goran Šušljik i dodao da nije iznenađen ovom tužbom, ali tvrdi da malo istine ima u pisanju medija o tome da je on na prevaru prisvojio više od osam miliona dinara namenjenih za realizaciju tog projekta, što je predmet Avramovićeve tužbe.

Boban Jevtić direktor Filmskog centra Srbije kaže da su o cijelom slučaju obavijestili državno pravobranilaštvo i pokrenuli proceduru zaštite interesa FCS.

"U ovom momentu ne možemo da komentarišemo", rekao je Jevtić, prenosi Tanjug.

Krivična prijava podnijeta je protiv privrednog društva za proizvodnju, produkciju i usluge "Eye to eye", kao i protiv vlasnika Gorana Šušljika, jer postoji osnovana sumnja da je u uračunljivom stanju, svjestan da je takvo ponašanje zabranjeno, u više navrata falsifikovao sa raznim firmama.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Šušljik je dostavljanjem ovih lažnih dokaza FCS-u stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 8.165.529 dinara (oko 135.000 KM)

Avramović je za "Kurir" potvrdio da je podnio krivičnu prijavu protiv Šušljika i njegove firme, ali nije želio da komentariše ovaj slučaj dok traje sudski postupak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije