Game of Thrones priprema veliki preokret: Fanovi tvrde da su sve "skontali"

Radiosarajevo.ba
Game of Thrones priprema veliki preokret: Fanovi tvrde da su sve "skontali"
Foto: HBO / Zmajevi iz Igre prijestolja

Milioni fanova troše nevjerovatno puno energije i vremena analizirajući svaki detalj svjetskog hita, serije Game of Thrones (Igra prijestolja) i tvrde da su "skontali" šta će se desiti sljedeće.

Za one koji ne znaju, HBO-ova serija trenutno se prikazuje kroz osmu sezonu, koja će biti i posljednja, a fanovi iščekuju petu epizodu (od šest koliko će ih biti, op.pr.) koja će na ovom kanalu biti emitirana, premijerno, u noći s nedjelje na ponedjeljak u 3 sata ujutro.

Ukoliko se ne možete probuditi ili nemate opciju da gledate ("vratite") emisije koje su već emitirane, repriza je u 20 sati u ponedjeljak.

Uglavnom, slijede SPOILERI, pa ako ih ne želite pročitati, produžite dalje :)

Idemo se podsjetiti prvo na četvrtu epizodu i trenutak u kojem Euron Greyjoy na zaista nevjerovatan način ubije zmaja Rhaegala. Tako je ostao živ još samo jedan, Drogon, jer je Night King na kraju prošle sezone zmaja Viseriona pretvorio u - zombija, koji je umro sa ostatkom "ledene vojske" kada je Arya ubila Night Kinga.

Nova teorija (pojedini fanovi, pa i iz redakcije portala Radiosarajevo.ba pretpostavili su je još u četvrtoj sezoni, op.pr.) navodi da nas u petoj sezoni čeka prilično iznenađenje - Drogon zapravo nije posljednji zmaj. Kako je to moguće?

Ako se sjećate, Drogon nestaje na kraju četvrte sezone, pa u jednoj sceni Daenerys i prizna Daariju Naharisu da nema pojma gdje je. Upravo zbog ove rečenice, fanovi koji su čitali knjige GRR Martina, po kojima je snimljena serija, pomisli su da je Drogon otišao negdje i položio jaja. 

Naime, Martin u knjigama opisuje kako zmajevi mogu mijenjati spol, a sada je jedan detalj u uvodnoj špici ove sezone itekako podgrijao ove priče.

Zmaj i njegove bebice? - undefined

PrtScr: Zmaj i njegove bebice?

U ovoj sezoni, nova uvodna špica u jednom trenutku prikazuje kuglu svjetla, na koju su ugravirani jedan zlatni zmaj, oko kojeg se nalaze tri bebice!

Osoba koja je ovo uočila, tvrdi: "Ako je to to - ovo je Drogon koji leti sa svojim bebicama da spali King's Landing (Kraljev Grudobran)", mjesto u kojem je smješten Željezni tron, za kojeg se i bore od prve epizode. Trenutno na njemu sjedi Cersei Lannister.

Kažu i da je dokaz ovoj teoriji fotka koju je glumac koji glumi Euron objavio na Instagramu i koji je napisao da bi u sljedećoj epizodi mogli vidjeti možda i dva zmaja...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije