Game Of Thrones kakav znamo je završio: Počelo snimanje spin-offa serije

Radiosarajevo.ba
Game Of Thrones kakav znamo je završio: Počelo snimanje spin-offa serije
Foto: HBO GO / Ilustracija

Game Of Thrones kakav znamo je završio, ali zato što HBO ne može pustiti svoju najuspješniju seriju u zasluženu mirovinu, nekoliko spin-off serija je u aktivnom razvoju.

Jedna od njih, prequel serija, je upravo započela sa snimanje, donosi Entertainment Weekly.

Kingsmanova scenaristica Jane Goldman će voditi ovu prequel Game of Thrones seriju, prema ideji koju je smislila zajedno s GOT novelistom George RR Martinom, te će se odvijati otprilike 5000 godina prije originalne serije.

"Nema Kraljevog Grudobrana. Nema Željeznog Prijestolja. Nema Targaryensa – Valyria se tek počela uzdizati sa svojim zmajevima i velikim carstvom koje je stvorila. Mi radimo s drugačijim i starijim svijetom i nadamo se da će to biti dio zabavne serije", kazao je Martin.

On je na svom blogu rekao da će naziv nove serije biti The Long Night, iako to još nije službeno potvrđeno, a za sada nema drugih informacija o seriji osim glumačke postave.

Naomi Watts predvodi glumačku ekipu, a njoj se pridružuju Naomi Ackie, Denise Gough, Miranda Richardson, Josh Whitehouse, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp i Toby Regbo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije