Fanovi u transu: Vraćaju se Adam Savage i Mythbustersi (ali junior izdanje)

Radiosarajevo.ba
Fanovi u transu: Vraćaju se Adam Savage i Mythbustersi (ali junior izdanje)
Mythbusters / Adam Savage

Adam Savage vraća se na TV ekrane da ponovo raznese naše neuke pretpostavke - i još mnogo drugih stvari - a ovaj put to će raditi s dječijom ekipom.

Zvijezda megapopularnih Razbijača mitova - Mythbustersi, koje smo gledali 15 godina - vraća se u novoj seriji pod nazivom Mythbusters Jr, a na Comic-Conu, u San Diegu, objavljen je trailer.

Podsjetimo, u toku je Comic-Con, godišnja konvencija na kojoj se okupljaju fanovi stripova, igara, ali i filmova i na kojoj se predstavljaju brojne najave, traileri i slično.

"Kada smo 2015. završili Mythbusterse, nakon 15 godina snimanja, nisam mogao ni pomisliti da ću ikad više razbijati mitove", kazao je Savage. "I, kada me je direktor Discoveryja David Zaslav pozvao i pitao me želim li biti dio ove ekipe, na svoje iznenađenje, rekao sam - da. I bolje je nego što sam zamišljao. Tu su brojni članovi stare ekipe, pa se čini kao da se okuplja stari bend. No, ovo šestoro djece, novi Razbijači mitova, inspiriraju me svakim danom svojom energijom, radoznalošću, i svojim duhom. Pa tako, ovo što sad radimo, čini mi se vrlo poznato, ali i vrlo novo."

Dodajmo i ovo: Na Facebooku su, na pitanje "a, šta je sa Jamiejem" (Hynemanom, s kojim je Savage stvorio Mythbusterse), sa zvanične stranice odgovorili: "Oh, on je vrlo sretan radeći u privatnom sektoru".

Juniori će nam donijeti deset epizoda, a u njoj će Savage i šestoro djece pokazati svoju genijalnost i naučne vještine. Vidjet ćemo kako se bore s mitovima sličnim iz starih Mythbustersa, a bit će tu i vožnje, i eksplozija, hemije, fizike, popularne kulture...

Seriju ćemo, na opće oduševljenje svih fanova, gledati od ove zime na Science Channelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije