Fanovi u čudu: Kraj serije Kako sam upoznao vašu majku otkriven još u prvoj sezoni

Radiosarajevo.ba
Fanovi u čudu: Kraj serije Kako sam upoznao vašu majku otkriven još u prvoj sezoni
Foto: 20th Century Fox / Kako sam upoznao vašu majku

Iako su brojni obožavatelji serije „Kako sam upoznao vašu majku“ čekali čak devet sezona da vide kako će završiti Tedova ljubavna saga, završetak je zapravo nagoviješten već u prvoj sezoni popularnog sitcoma.

Naime, u predzadnjoj epizodi prve sezone, u kojoj Ted svoju ljubav odluči pronaći putem agencije za pronalazak partnera, glavnom protagonistu je rečeno da su mu našli savršenu curu koja svira bas gitaru i čiji je omiljeni roman "Ljubav u doba kolere" Garcia Marqueza iz 1985.

Iako je Ted zbog Robin odustao od „savršene“ djevojke, upravo je kroz zaplet Marquezove knjige već u prvoj sezoni opisano kako će završiti sudbina likova iz „Kako sam upoznao vašu majku“.

Ljubav u doba kolere prati mladi par Florentina i Fermine koji prekidaju nakon što se Fermina zaljubi u drugog muškarca. Nakon što njen muž nakon dugih godina braka umre, Florentino i Fermina ponovno uplove u svoju romansu, baš kao i Ted i Robin na kraju serije.

Prisjetimo se, cijela serija je ispričana kroz Tedova sjećanja koji svojoj djeci prepričava kako je upoznao njihovu majku. Još u prvoj sezoni postaje jasno da je Tedova odabranica srca Robin.

Za Robin se mislilo da je kroz seriju ljubav pronašla u Barneyu za kojega se u jednoj sezoni i udaje. Iako su se obožavatelji serije već skoro pomirili s činjenicom da će Robin i Ted ostati samo prijatelji, u zadnjoj sezoni se dogodio neočekivani obrat.

Naime, majka Tedove djece Tracy, koja je u seriji predstavljena tek krajem sedme sezone, nakon 10 godina braka umire, nakon čega glavni lik ponovno na kraju serije završava s Robin.

Baš poput Florentina i Fermine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije