Beč bi mogao biti domaćin Eurovizije umjesto Izraela, problem novac

Radiosarajevo.ba
Beč bi mogao biti domaćin Eurovizije umjesto Izraela, problem novac
Youtube/Screenshot / Neta Barzilai
Glavni grad Austrije Beč mogao bi iduće godine ponovo biti domaćin Eurovizije iako je Izrael odnio pobjedu na ovogodišnjem takmičenju, špekuliraju austrijski mediji.

Odmah nakon pobjede pjevačice Nete čula su se protivljenja održavanja Eurovizije u Izraelu zbog sigurnosnog stanja. Već tada se spominjala Austrija, čiji je takmičar osvojio treće mjesto, a, prema glasovima žirija, čak prvo, kao moguća zamjena za Izrael. 

Prema pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin Eurovizije sljedeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio staviti na raspolaganje sredstva, piše Heute.at.

Izrel mora uplatiti kauciju u visini od 12 miliona eura na švicarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Eurovizije. 

Rok za uplatu ističe sutra, 14. augusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organiziranje takmičenja, a Austrija, koja je prije dvije godine bila domaćin, ponovo je spremna tu ulogu preuzeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije