Dvije godine od smrti: Otkriven sadržaj testamenta Georgea Michaela

Radiosarajevo.ba
Dvije godine od smrti: Otkriven sadržaj testamenta Georgea Michaela
EPA / George Michael

Iako je George Michael umro na Božić 2016. godine, britanski mediji javljaju detalje oporuke tek sada, pune dvije godine od događaja koji je potresao muzičku scenu, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od najpoznatijih pjevača na Otoku, bivši član grupe Wham!, idol žena i muškaraca diljem svijeta i borac za LGBT prava, umro je u svom domu, a pronašao ga je njegov tadašnji partner Fadi Fawaz. Kao uzroci smrti navode se miokarditis i masna jetra, što su brojni mediji povezali s pjevačevom sklonošću alkoholu.

The Sun piše kako čovjek s kojim je Michael proveo posljednje svoje godine, njegov dečko Fadi, nije uključen u raspodjelu nasljedstva vrijednog gotovo 100 miliona funti. U oporuci nije ni pjevačev bivši partner Kenny Goss s kojim je bio u vezi petnaest godina.

Svoje je imanje i novac George Michael, pišu dalje, odlučio ostaviti obitelji - sestrama Melanie i Yiodi ostavio je po pola nasljedstva, a svaka je postala vlasnica jednog od dva pjevačeva doma u Londonu.

Ocu Kyriacosu ostavio je staju s konjima za utrke, a humanitarni fond The Mill dobio je njegove umjetnine i antikvitete, uključujući i klavir koji je prethodno pripadao Johnu Lennonu.

Ostatak imovine ostavio je svojim bliskim prijateljima - bivšoj pratećoj pjevačici Wham!-a Shirlie Kemp, producentu Davidu Austinu, obiteljskoj prijateljici Soniji Bird, publicistkinji Connie Filippello, rođaku Alexu Georgiou, modelu Kay Beckenham i prijateljici Michelle May.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije