Dubioza Kolektiv u zatvoru: "Zipa Sipa, čuje se policija"

Radiosarajevo.ba
Dubioza Kolektiv u zatvoru: "Zipa Sipa, čuje se policija"

Zipa Sipa, zipa Sipa, zipa Sipa, čuje se policija, pjevao je danas bosanskohercegovačko reggae-ska-punk sastav Dubioza kolektiv u zagrebačkom zatvoru Remetinec.

Kad su došli do stihova: “Vlast i policija, mito i korupcija” te “zipa sipa onaj drot”, među zatvorenicima je nastalo opće oduševljenje, prenosi 24sata.hr.

Svih 70-ak zatvorenika koji su promatrali nastup zapjevali su s njima iz svega glasa, a neki su od dragosti počeli skidati majice. Nastup je počeo u ranim poslijepodnevnim satima na jednom od šetališta u Remetincu. Iako mu je, prema prvom planu, trebalo prisustvovati oko 150 ljudi, iz sigurnosnih razloga taj je broj srezan za više od polovine.

Bend je tako uživo iz dvorišta moglo slušati i pratiti 70-ak zatvorenika, i to onih koji su pravomoćno osuđeni i nalaze se na izdržavanju kazne. Dubioza je nastupala  40-ak minuta i za to vrijeme odsvirali su neke od svojih najpoznatijih hitova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije